Proč jíst pálivé?

Proč jíst pálivé?

Jaká kuchyně je vaše nejoblíbenější? Zatímco někteří lidé milují pravou italskou kuchyni, jiní jsou zase milovníky tradiční české, leč trochu těžké kuchyně. Třeba ale patříte k milovníkům pálivé, čínské nebo indické kuchyně. Pokud ano, pak máte oproti jiným lidem obrovskou výhodu. Pálivé jídlo má totiž celou řadu výhod. Věděli jste, že třeba pálivé pokrmy bojují proti příliš vysokému cholesterolu nebo třeba proti kilům navíc? 

S pálivými pokrmy se setkáte hlavně v čínské nebo indické gastronomii. V pravé české kuchyni se tolik pálivých jídel nenachází, bohužel. K oblíbeným pokrmům, které v sobě obsahují aspoň špetku pálivosti, patří například texasko-mexický pokrm zvaný chilli con carne nebo obyčejné indické vindaloo. Ať už milujete jakýkoli pálivý pokrm, prozradíme, jak vás může ovlivnit či co vám může přinést.  

Pálivé pokrmy zrychlují spalování tuků 

Věděli jste, že pálivé pokrmy dokážou zrychlit spalování tuků? Pálivé pokrmy totiž obsahují kapsaicin, který má mimořádný vliv na zdraví. Dokážou velice rychle zahřát organismus, tudíž tedy zrychlit metabolismus, tudíž i zrychlují spalování tuků. Pokud jste se rozhodli zhubnout, pak zařaďte pálivé pokrmy do svého jídelníčku.  

Pálivé pokrmy snižují cholesterol 

Věděli jste, že pálivé pokrmy dokážou snížit cholesterol? Látky, které jsou v pálivých pokrmech obsaženy, mají vynikající schopnosti a dokážou tak regulovat zlý cholesterol v krvi. Napomáhají k rozpuštění a také k následnému vyloučení škodlivého cholesterolu. Navíc tím výrazně snižují riziko srdečního infarktu.  

Pálivé pokrmy posilují imunitní systém 

Pálivá jídla jsou skvělá pro posílení obranyschopnosti a pro posílení imunitního systému. Například pálivé chilli papričky jsou bohaté na vitamin C, který nejen, že posiluje imunitní systém, ale také snižuje projevy chřipky, nachlazení a bojuje proti infekcím v těle. 

Autor příspěvku: Redakce